IJsland

 

  Maandag 25 augustus:  

 

Skaftafell

 

Vanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn in de loop van de ochtend op pad gegaan naar Svartifoss. De wandeling naar deze waterval is niet zo moeilijk. In het bgein is het even steil, maar dat vond Thijmen juist leuk.

Thijmen vond het ook leuk om Corianne uit te leggen waar de geulen in het pad voor zijn: ‘Kijk mama, als er heel veel water is, gaat het daardoor. Dan kun je er zo over heen stappen.’  In sommige geultjes liep ook water, maar degene die droog stonden vond Thijmen toch maar gek.

 

Tijdens de eerste steile klim heb je een mooi uitzicht op een gletsjer en dat moest Thijmen natuurlijk ook even zien. Aan het einde van de klim is de eerste waterval en daar gaat het echt steil naar beneden. Weer even goed op Thijmen passen dus.

 

En al die tijd zit Tobiasje lekker bij Jeroen op zijn rug. Hij zit lekker rond te kijken en af en toe een beetje te zingen.

 

Bij Svartifoss aangekomen heeft Jeroen natuurlijk weer wat tijd genomen om foto’s te maken. Tobias vond het wel mooi allemaal, want ook hier zat hij te zingen.

Thijmen en Corianne zijn nog wat dichter naar de waterval toe gegaan. Wederom erg mooi allemaal, vooral omdat je in een soort kom staat van zwart gesteente en dan van bovenaf het water naar beneden komt kletteren.

 

Op de terugweg konden we de camper al weer zien staan. Het was inmiddels erg rustig geworden op de camping.

   
     
<< Zondag 24 augustus   Dinsdag 26 augustus >>