IJsland

 

  Zondag 24 augustus:  

VikSkaftafell

 

Vanmorgen zijn we eerst op pad gegaan om papegaaiduikers te zoeken. Vlak bij Vik zijn we het (zwarte) strand opgegaan en we wilden daar de rotsen opklimmen om een mooi uitzicht te hebben. Daar was het echter veel te steil voor en bovendien was de wind zo hard dat je je goed moest vasthouden. Dan toch maar een stukje rijden richting Dyrholaey en vanaf de andere kant de rots benaderen.

Dat was een stuk beter te doen, al was de wind nog steeds stormachtig. We hebben Tobias dus maar niet maar niet mee naar buiten genomen. Thijmen wilde natuurlijk nog wel even naar buiten, maar dat was maar van korte duur.

Jeroen en Corianne hebben wel allebei genoten van de ruigheid van de omgeving en vele papegaaiduikers gespot. Ongelooflijk zoals die kleine vogeltjes in de harde wind toch steeds weer veilig weten te landen op de rotspunten.

 

Van Dyrholaey zijn we vervolgens naar het nationale park Skaftafell gereden. Inclusief stops was dat ongeveer 3 uur rijden. Onderweg kom je dan prachtige landschappen tegen, maar ook een behoorlijk stuk waar het helemaal kaal is en we flink last hadden van de harde wind.

Zodra we dichter bij Skaftafell kwamen kregen we een steeds beter uitzicht op de gletsjers in de buurt. We verkeken ons daar nog lelijk op: je denkt al vlak bij te zijn, maar dan is het nog kilometers rijden tot je enigszins in de buurt komt.  

 

Bij Skaftafell is een prima camping: goede voorzieningen en mooie ruime velden, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de omringende bergen en gletsjers.

Thijmen en Tobias vonden het heerlijk om even lekker te ravotten op het gras. Corianne vond dat ook heerlijk en Jeroen ging de planning voor de komende dagen vast uitzoeken.

Op deze camping blijven we in ieder geval een nachtje langer staan, zodat we morgen rustig het nationale park kunnen verkennen en we ook weer even de kleren kunnen wassen en het water van de camper kunnen managen.

     
<< Zaterdag 23 augustus   Maandag 25 augustus >>