IJsland

 

  Woensdag 20 augustus:  

 

 

 

Reykjavik

 

Zoals bijna altijd bij de campertrips stond het eerste dagdeel in het teken van proviand inslaan. En deze keer nog wel wat meer, omdat Reykjavik eigenlijk de enige echt grote plaats op IJsland is. Gelukkig was er een groot winkelcentrum vlak bij de camping.

Het klopt trouwens dat IJsland een duur land is. Natuurlijk hadden we best aardig wat ingeslagen, maar €350 zijn we toch maar zelden kwijt voor boodschappen. Daarna de boodschappen in de camper zien kwijt te raken (toch best een klein campertje eigenlijk) en weer terug naar de camping.

In de middag zijn we met de bus naar het centrum van Reykjavik gegaan. Eerst naar de beroemde Hallgrímur-kerk. Dit is toch één van de meest fotogenieke gebouwen van IJsland, dus Jeroen verheugde zich er al op. Helaas, zoals het halve werelderfgoed, stond de kerk in de steigers.

De rest van de stad was best aardig, maar niet zodanig dat we het een herbezoek op het einde van onze rondreis waard vonden. Gelukkig hadden we bij de plaatselijke VVV ook weer genoeg informatie gevonden over andere bezienswaardigheden buiten Reykjavik, dus vervelen hoeven we ons zeker niet.

Terug op de camping hebben we nog even lekker gevoetbald in de zon. Het weer was eigenlijk de hele dag prima. Natuurlijk niet echt warm, maar met een graad of 16-17 en bijna de hele dag zon, hoor je ons niet klagen.

 

 
     
<< Dinsdag 19 augustus   Donderdag 21 augustus >>